-Muffinsdagen
Den ursprungliga muffinsen kommer från England där den bakades i en mer osötad variant redan på 1800-talet.I modern tid är muffinsen dock sötare och har blivit populär eftersom den kan varieras i oändlighet. Lägg på en topping på muffinsen och du får en cupcake, ett härligt mini-bakverk

-Ostens dag
Firas varje år sedan 2010, dagen firas efter att Falbygdens ost ville uppmärksamma osten och sätta fokus på allt gott man kan använda ostar till samtidigt som man vill att vi svenskar ska prova på flera olika sorters ost. Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en historia som sträcker sig 9 000 år tillbaka. Redan år 1878 startade Falbygdens som ett gårdsmejeri, där man började tillverka ost. Idag är Falbygdens specialiserat på långlagrad hårdost och är även en av Sveriges främsta importörer av utländsk delikatess- och dessertost. Att de vill ge ost en alldeles egen dag kring ost är därför inte så konstigt. Ostens dag är instiftad av Falbygdens Ost.
Såhär skriver man i ett pressmeddelande; Falbygdens vill sätta fokus på allt gott man kan använda ostar till och få svenskarna att prova mer ostar och utropar därför en Ostens dag. Dagen till ära kan man i butiker runtom i landet kunna köpa en ostprovarpåse som är fylld av spännande ostar, tillbehör och instruktioner till en ostprovning.

http://www.falbygdensost.se/hem/